sunnuntai 5. elokuuta 2012

Lastenkakut

Minua pyydettiin tekemään Martti-kakku kolme vuotta täyttävälle pojalle. Kakun pohja on kaakaojauheella värjätty sokerikakkupohja ja täytteenä mansikkamousse. Pinnalla on vaahtokarkkimassaa, jonka päälle on maalattu Martti pastaväreillä.





Pohja:

5 kanamunaa
1 2/3dl sokeria
1.5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl kaakojauhetta
0,5 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Mansikkamousse:

1 l tuoreita mansikoita
200g maustamatonta tuorejuustoa
200g ranskankermaa
7 liivatetta
tilkka vettä
1 prk Flora Vanillaa

Kostutus:

2 dl maitoa
1 tl vaniljasokeria

Pinnalle:

400g valkoista vaahtokarkkimassaa
3 pkr Flora Vispiä
2 tl vaniljasokeria.


Valmista pohja edellisenä päivänä. Vaadota munat ja sokeri. Lisää kuivat aineet ja sekoita. Kaada täyte vuokaan ja paista 170 asteessa noin 40 minuuttia. Anna jäähtyä ja kumoa.

Valmista mansikkamousse. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota Vanilla Flora. Sekoita tuorejuusto ja ranskankerma sähkövatkaimella. Lisää soseutetut mansikat ja sekoita. Kuumenna tilkka vettä ja lisää puristetut liivatteet kuumaan nesteeseen. Sekoita. Kaada ohuena nauhan mansikkajuustoseokseen ja sekoita koko ajan. Lisää vaahdotettu vaniljakastike ja sekoita. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa sokeria.

Leikkaa kakut kolmeen osaan. Kostuta alin levy ja aseta pohjat vuokaan tai säädettävän renkaan sisään. Kaada puolet mansikkamoussesta pohjien päälle ja nosta toinen pohja päälle. Kostuta ja kaada loput täyteestä levyn päälle ja levitä. Nosta kolmas levy kakun päälle ja kostuta. Nosta jääkaappiin vetäytymään.
Vaahdota kerma ja levitä kakkujen päälle ja reunoille. Nosta maalattu vaahtokarkkimassalevy kakun päälle. Värjää osa kermasta vihreällä ja tee loput pursotukset. Koristele.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti