Tein broilerfetatäytteisen voileipäkakun. Yleensä olen tehnyt broilerista Tex Mex- version, mutta nyt halusin tehdä siitä kreikkalaistyyppisen kakun. Ohje on yhdistelty useammasta eri ohjeesta. Aineosia vaihtelemalla voit muuttaa tämänkin kakun makua ja täytteitä.
Broilerifetatäyte:
800 g hunajamarinoitua broilerinsuikaletta
600 g fetakuutioita (1,5 prk)
200 g paprika-chili -tuorejuustoa
400 g ranskankermaa
suolaa ja valkopippuria
Tsatsikitäyte:
1 kurkku raastettuna (ja valutettuna)
200 g valkosipulituorejuustoa
40 0g ranskankermaa
hieman suolaa
Kostutukseen maitoa
2 pkt kauralesepaahtoleipää
Kuorrutukseen:
200 g valkosipulituorejuustoa
200 g ranskankermaa
100 g turkkilaista jugurttia
Koristeluun:
salaattia
kirksikkatomaattia
fetajuustoa
viinirypäleitä
Paista kanafileet, jäähdytä ja hienonna. Vaahdota juusto ja ranskankermat sähkövatkaimella, lisää kanafileet ja fetajuusto. Valmista tsatsikitäyte. Raasta kurkku ja valuta siitä neste pois. Vaahdota sähkövatkaimella juusto ja ranskankerma. Lisää kurkkuraaste ja mausta.
Leikkaa leivistä reunat pois. Kokoa 2x3 viipaletta ja kostuta hyvin. Levitä puolet broilertäytteestä leipien päälle. Laita uusi kerros leipiä ja kostuta. Levitä tsatsikitäyte leipien päälle. Lado vielä leipäkerros ja kostuta. Laita loput broilertäytteestä ja levitä täyte. Laita viimeinen kerros leipiä täytteen päälle ja kostuta. Kääri voileipäkakku kelmuun ja anna vetäytyä jääkaapissa noin kaksi vuorokautta.
Vaahdota kuorrutuksen jugurtti, ranskankerma ja juust sähkövatkaimella Levitä kakun päälle ja reunoille. Koristele salaatilla ja nauti.
Oi oi miten herkullisen näköinen :)
VastaaPoista