sunnuntai 5. elokuuta 2012

Voileipäkakut

Lohivoileipäkakku


Pohjana Vaasan vehnäleseleipää kaksi pakettia. Kostutukseen maitoa. Täytteinä lohitäyte ja munavoitäyte. Kakku on koottu 2x3 paahtoleivästä, noin 20:lle hengelle. Tuo juustoruusun idea on kermaruusulta.

Lohitäyte:
n. 600g lämminsavulohta
400g ruohosipulituorejuustoa
600g ranskankermaa
(1 prk kurkkusalaattia)
ripaus valkopippuria ja suolaa

Munavoitäyte:

4 kanamunaa
200g raejuustoa
n. 100g voita

Kuorrutus:

400g ranskankermaa
200g ruohosipulituorejuustoa

Koristeet mm.:

n. 200g kylmäsavulohta
muutama siivu juustoa
herneeversoja
salaattia
viinirypäleitä

 Leikkaa leivistä reunat pois ja kostuta leivät maidolla pullasudin avulla. Sekoita mausteet, juustot ja ranskankermaa muutaman minuutin ajan sähkövatkaimella. Lisää paloiteltu lämmisavulohi. Kokoa kakku 2x3 paahtoleipää laittamalla kahteen väliin lämminsavulohitäytettä ja yhteen väliin munavoitäyte. Kääri kakku kelmuun ja anna kakun maustua jääkaapissa seuraavaan päivään. Kuorrutusta varten sekoita juustot ja ranskankerma sähkövatkaimella sekaisin, mausta. Levitä kuorrutusta kakun päälle ja reunoille. Pursota  reunat ja koristele kakku kylmäsavulohella, salaatilla, yrteillä, viinirypäleillä ja tomaateilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti