sunnuntai 10. helmikuuta 2013

Teemakakku



Emilin 1-vuotis syntymäpäiville toivottiin kaksi pienetä kakkua. Lisäksi tein kinkkuvoileipäkakun, joka unohtui kuvata. Kakkujen koristeet on tehty asiakkaan toiveen mukaisesti.

Onnea Emil!












Pohja on ruokasuosikit kirjasta. Ohje on kymmenelle hengelle.

175g rasvaa
175g sokeria
4 kanamunaa
200g jauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 rkl kaakaojauhetta
50 tummaa suklaata sulatettuna

Vaahdota rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää kanamunat yksitellen voimakkasti vatkaten. Mittaa kuivat aineet ja sulata suklaa. Lisää kuivat aineet ja sula suklaa. Paista kakkua 175 asteessa noin 40 minuuttia. Anna jäähtyä ja kumoa

Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan ja kostuta vaniljamaidolla (1tl vaniljasokeria ja 1 dl maitoa)
Kokoa kakku säädettävän kakkurenkaan sisälle.

täyte:
1 banaania
1 prk Flora Vispiä
1 pss Pätkiksiä

Sulata Pätkikset kuumuutta kestävällä astialla miedolla lämmöllä välillä haarukalla suklaapaloja painellen. Vaahdota kerma. Lisää suklaa kerman joukkoon ja sekoita. Viipaloi banaani pohjan päälle ja nostele puolet suklaakermasta päälle. Nosta toinen kakkulevy massan päälle, kostuta ja toista täytteen laittaminen uudestaan. Nosta kolmas kakkulevy päälle ja kostuta. Nosta kakku jääkaappiin vetäytymään. Tämä kakku kannattaa täyttää kahta päivää aikaisemmin kuin juhlat ovat, jotta pohja ehtii kostua ja maustua.

Pinnalle: vaahdotettua kermaa ja  vaahtokarkkimassaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti