lauantai 2. helmikuuta 2013

Teemakakku/Vaahtokarkkimassa


Tämän kakun tein 3-vuotis syntymäpäiville. Koristetoiveena oli Hello Kitty. Kakun täytteenä on suklaamousse ja mansikkamousse. Pinnalla on Pioniaakson mukaan tehty vaahtokarkkimassa.









Vaahtokarkkimassa:
  • 200gvaahtokarkkeja
  • 0,5dl vettä
  • n. 1,5 pkt tomusokeria
  • öljyä
  • (elintarvikeväriä)

Öljyä ruokaöljyllä puhdas kuumankestävä kulho ja lusikka tms.
Laita vaahtokarkit kulhoon. Kaada vesi päälle ja lämmitä mikrossa hetki. Sekoita ja jatka lämmittämistä pienissä pätkissä ja sekoittele välissä, kunnes vaahtikset on kokonaan sulaneet. (Huom! Vettä tosiaan tulee tuo 0,5 dl. Minusta näin taikinasta tulee paremmin muotoiltavaa)

Sekoita massa ja siivilöi sekaan tomusokeria, kunnes massa on vähän kiinteämpää.

 Voit jatkaa tomusokerin lisäämistä suoraan kulhoon, mutta itse otan tässä vaiheessa massan tomusokerin päälle pöydälle. Ja jatkan massan työstämistä öljytyin sormin pöydän päällä.
Heti kun massa on suurinpiirten koossapysyvää, mutta kuitenkin vielä aika tahmeaa, siirrä massa tomusokeroidun kelmun päälle. Sihtaa päälle tomusokeria.
 Kääri massa tiiviisti kelmun sisään ja laita vetäytymään jääkaappiin mielellään seuraavaan päivään.
Kun massa otetaan käyttöön sitä lämmitetään muutaman sekunnin jaksoissa mikrossa ja aletaan vaivaamaan tomusokeroidun pöydän päällä. Kun massa ei enää tartu käsiin siitä kaulitaan tasapaksu levy ja siirretään kakun päälle. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti